Drömmare eller doer

Drömmar som ger livet en mening
Går du som de flesta omkring och dagdrömmer eller bär på en stor dröm? Alla bär vi på aspirationer och längtan till något större än det vi just nu befinner oss i. Det är väl inget fel med det, ingen har rätt att döma någon annan för den personens drömmar. Det stora problemet är inte att ha en dröm eller vision, varken som företag eller privatperson. Drömmar föder och göder ambition och motivation, en slags målbild som får oss att orka kämpa de dagar som är tuffa. De flesta av oss når aldrig dessa drömmar. De förblir drömmar som sakta dör och ersätts av uppgivenhet och likgiltighet. Den glada naiva och förhoppningsfulla kreativa själen i oss, dör sakta och skepsis, cynism och bitterhet fyller våra längtande hjärtan av vår kalla syn på verklighet.

Magnetiska tankar
Vi attraherar det vi tänker och gör. Tankar är magnetiska så tillvida att det vi fokuserar på, ser vi och upplever vi. Om jag säger GUL BIL! Så tänker du och letar efter gula bilar och börjar se dem, vilket du annars inte hade gjort. ”Where focus goes, energy flows” brukade Anthony Robbins säga från scenen när han frälse tusentals självförverkligande själar från scenen. Och det är väl det allt går ut på att tänka-längta och uppnå.

Drömmar är till för att uppnå och hålla oss vid gott mod. Ett liv utan mening är ett meningslöst liv. Grejen är det att det är VI själva som måste ge saker och ting mening. Det som händer och sker får och bör innebära en meningen, men det är vi själva som bestämmer vilken mening vi ska ge det som händer och sker.

Om jag säger: ”Ingenting i livet har en mening… förutom den mening vi väljer att ge det!” Vad säger du då? Jag uppmanar dig att ge saker meningsfulla tolkningar så dessa gynnar dig på din resa genom livet. Annars blir du aldrig herre över ditt öde eller ditt liv, oavsett vad som drabbar dig.

Sikta mot stjärnorna…
Livet är kort, men låt dina drömmar vara för evigt. Byt ut dem eller fäst dig vid dem. Men använd dem med förstånd. En dröm som ligger för långt bort och som du verkligen arbetar mot och för, kan få dig att sluta jaga den och tappa mod och ge upp. Men en dröm som har delats upp i delmål och som får dig att orka fortsätta är en bra dröm, trots att du accepterar att du kanske aldrig når det stora målet. Det blir en manifestation av talesättet ”Sikta mot stjärnorna och hamna i trädtopparna”. Det behöver inte vara fel… Och vad är rätt och fel? Det är bara du själv som avgör. Drömmar får våra intellekt att växa när vi sover och drömmar får oss att leva och längta, så där lagom mycket, som gör livet lite lättare att leva.

Ha det gott!