Tid och pengar och hur de hör ihop

Pengar och tid

Många värdesätter pengar mer än tid. Tyvärr är den mentaliteten en begränsning. Livet handlar inte om pengar, pengar trycks varje dag och cirkulerar i ofantliga mänger mellan människor, varor, tjänster och affärssystem. Men tiden…
…tiden är begränsad och där är vi alla lika fattiga eller rika beroende på hur vi ser det.

24 timmar per dygn

Tiden gör oss jämlika. Rik som fattig, ung som gammal. Skillnaden mellan den som har ett rikare liv, då menar jag nödvändigtvis inte i pengar, är mer rädd om tiden och värdesätter den mer än andra. Om du värdesätter tiden gör du också något vettigt av den. Det vi stoppar in i våra liv får vi också plocka ut. Precis som en investering. De som lyckas med ett rikare liv har en mer berikande vardag och får ut otroligt mycket mer ur varje dag.

Gå upp tidigt

Att gå upp timmar före alla andra och gör något som för dig närmare dina drömmar och mål gör att du ligger före ditt tidigare mediokra liv. Varför ska man göra det? En sådan fråga är en fråga från en människa som är nöjd med att leva ett mediokert och medelsvenssson-liv. Inget fel med det, vill man inte utnyttja sin potential och växa genom utmaningar vi inte bara ställs inför, utan utsätter oss själva för. Genom att utmana oss själva och möta våra rädslor, så växer och utvecklar vi oss. Sätt mål i livets olika områden och sätt en standard för vad du känner och vill ha i ditt liv.

Planera din dag, vecka, månad och år

Rutiner är att automatisera bra vanor som för dig framåt med fokus på utveckling. Flera moment på morgonen, dagen och kvällen sätts ihop till bra saker du gör genom förenklade moment.

Exempel på morgonrutin:
04:30 0,5 liter vatten, meditation 10-20 min, fyspass (löpning, strykeövningar)
05:00 kaffe och läsning
05:30 arbeta på dina livmål
06:30 väcka barnen och äta frukost
07:30 åka till ordinarie arbete

Pengar är bara ett verktyg och gör att ditt liv större, bättre och lättare. Det är fördelarna med pengar, så länge vi använder dem rätt. Fel fokus på pengar gör att det inte berikar våra liv, utan berövar oss glädjen och fördelarna med pengar. Allt är beroende på hur vårt känslomässiga förhållande är till begreppet pengar. Vi är inte våra pengar, utan de bör ses bara som en viss trygghet och ett verktyg för att få våra liv att blomstra.
Idag ger våra ordinarie jobb oftast ett mediokert och trivsamt liv. Vi kan nöja oss med att äga två bilar i vårt hushåll. Köpa märkeskläder, åka på semester och vara relativt lyckade i förhållande till grannar vi vill mäta oss med. Men att jämföra och mäta oss med andra, gör att vi dömer oss själva och begränsar vårt sätt att utvecklas och växa. Detta synsett begränsar oss avsevärt. Om vi ska leva i överflöd behöver vi se på livet annorlunda. Vårt ordinarie arbete blir då bara grunden vi lä

Trycker du på snooze-knappen?gger för att på morgonen och kvällen arbeta på vårt överflöd vi vill skapa i våra liv. För att leva ett ordinärt liv krävs inget extra, inga tidiga morgnar eller sena kvällar. Men för att leva ett extraordinärt liv krävs det att du jobbar på din extra tid efter ditt ordinära liv och investerar din tid på bästa sätt.

Kvalitén på dina frågor till dig själv avgör kvalitén på ditt liv! Värdesätter du din tid och HUR ska ska du göra det?