Ett nytt år – nya möjligheter

Blir nästa år det året som blir skillnaden som gör hela skillnaden?

Ett nytt år – nya möjligheter

Många har försökt att ändra diet, börjat tränat, slutat att röka eller lova sig själv och närmsta omgivningen att genomföra en förändring. En förändring som börjar bra, men slutar alltför snabbt. Det dröjer inte många veckor förrän du är tillbaka i gamla spår och ”dåliga” vanor. Bra eller dåligt? -Ja, det får du och dina aspirationer avgöra.

Faktum är att vill du göra en förändring krävs det flera insatser och ett nytt mindset som möjliggör en mer permanent livsstil. För det handlar inte om att bara ändra ett beteende, eftersom det innebär att du själv förändras på ett djupare plan. Det är otroligt vanligt att ett nyårslöfte blir meningslöst även om tanken är god. En förändring av ett beteende eller livsstil behöver vara förankrat i ett moget beslut, som står i linje med vem du är på väg att bli. Ditt bättre jag, eller en bättre version av dig själv som vill utvecklas genom att avveckla dåliga vanor till fördelaktiga och bättre vanor genom rutiner och beteendemönster som till en början kräver tålamod, energi och motstånd tills de sitter fast i din mentala inställning, karaktär och personsonlighet.

Det finns många sätt att ändra sig på och ett nyårslöfte, kanske inte är den rätta tiden att göra det på… men god fortsättning och gott nytt år på dig ändå!

 

 

Bilden kommer från...
Designed by Freepik