10 tips på bättre produktivitet

10 tips på produktivitet
 1. Skriv ner allt som är viktigt för dig att genomföra. Det som är avgörande för din framgång är värt att skriva ner.  Oavsett om det är dina åtagande i en almanacka, dina personliga årsmål, drömmar eller dina innersta önskningar. Små saker som inte blir gjorda TAR energi, medan stora personliga mål GER energi!
 2. Tänk övergripande och skapa en kvällsrutin kring morgondagens alla göromål. Det tar ofta inte mer än 10 min att gå igenom nästa dags upplägg där du prioriterar, ”klumpar ihop” saker du kan göra i samma veva eller som passar att köra samtidigt.
  Kolla igenom dina att-göra-listor och försök att delegera de som du inte behöver göra själv. Be om hjälp! Undvik att göra saker som inte är viktiga.
 3. Gör de mest utmanande sakerna först!

  (Slaying your dragons before breakfast!) 

  Bryt ner stora mål till mindre delmål och se till att göra lite varje morgon INNAN frukost. Gå upp tidigt och gör saker du mår bra av och som gör hela din dag t ex fysisk träning, skriv på din nya bok, meditera, läs ur en bok.

 4. Ta bort/stäng av distraktioner så du kan  koncentrerade effektivare på ditt arbete utan att bli störd av ljus, ljud, dofter eller saker i ditt synfält som stör. Dedikera tid i din kalender, stäng av störande teknisk utrustning och håll dig borta från mobiltelefonen och datorns små aviseringar från sociala medier, mejl och liknande. Se till att bara koncentrera dig på att göra EN sak i taget.
 5. Ta pauser och raster. Någon gång måste du ta en kort paus från ditt effektiva arbete, så därför belöna kroppen med att få syresätta blodet. Om du sitter, res dig upp och ta en promenad till kaffemaskinen längst bort, eller ta en nypa luft, gör armhävningar, burpiees etc. Sätt kroppen i rörelse och du blir mer effektiv när du återvänder till ditt arbetsläge. Drick vatten och rensa tankarna genom lite mindfulness och begrunda omvärlden i nuet och känn tacksamhet över små saker i livet.
 6. För journal eller dagbok över ditt liv där du samlar på dig dina livsmål, drömmar, livsstrategier, klokheter, minnen, skisser över idéer etc. Skapa ett system över din framgång.
  Kom ihåg: ett liv värt att leva är värt att dokumentera!
 7. Säg NEJ till andra och JA till dig själv! Detta behöver vi egentligen utveckla… du vet vad det handlar om, eller hur!?! Lever du och jobbar i och för någon annans dröm eller vilja? Eller har du kontrollen och gör du det bästa av det du har gentemot de personer omkring dig som är de viktigaste i ditt liv. Även om du jobbar för någon extremt mycket kan ingen ta ifrån dig dina drömmar eller allra minst hur du väljer att reagera på vad som sker och händer dig. Det väljer du bara själv!
 8. Delegera eller lär av andra som kan det bättre än dig. Om du kan låta någon annan göra det, som borde göra det. Släpp det och tillåt personen göra fel eller förhoppningsvis växa som medarbetare och person. Ibland  är det bättra att arbeta med de stora beslutet eller sakerna än de små något mindre viktiga. Arbeta mera att utveckla företaget än att göra något invecklat någon annan kan göra. Work on the buisness, not in it!!!
 9. Motionera mera. Någon berättade för mig att hen motionerade var 1000:e sekund. Det är var 16:e minut, även om det bara var några sit-ups, burpees eller armhävningar så ska kroppen aktiveras. Nu behöver man inte ta detta till inabsurbum, men absolut bör vi ha daglig motion, om det så innebär att man hoppar av några hållplatser tidigare till och från jobbet eller gör benböj när man ändå går på toaletten. Bäst är att göra bort motionen på morgonen innan du tar in den fasta födan. Huvudsaken är att du rör på dig med jämna mellanrum under dagen. Din kropp mår bättre och din knopp blir skarpare!
 10. Ät en nyttig frukost! Forskningen visar vikten av att äta en bra frukost har sina  fördelar där du blir mer produktiv under dagen. Hjärnan behöver sina ämnen och kolhydrater och du blir gladare också.